Menu
Your Cart

Een kufiya gemaakt in Palestina

- Ondersteunt het kopen van een Kufiya gemaakt in een Palestijnse fabriek meer dan die zijn gefabriceerd in een ander land? NEE! het tegendeel is waar.

Door een Palestijnse Kufiya op internet te kopen ondersteun je ook de Israëlische economie? 

Alleen de eigenaren van deze fabriek help je daar mee. Geen slecht woord over deze hardwerkende familie en hun fabriek. Groot respect voor hun ambacht. Maar uiteindelijk worden hun ook uitgebuit in het export proces naar het westen. Door deze kufiya in Europa te kopen help je voor een klein deel dan wel deze famillie, maar niet een heel Palestijns volk, die onderdruk je er juist mee doordat jouw geld grotendeels naar Israël gaat. Als je er een wilt uit Palestina. Ga er dan zelf heen. Koop het direct op de markt in Palestina en stop het in je koffer. Als je er een koopt die is gemaakt in Marokko, Pakistan, Irak, Iran, Saoedi-Arabië of een ander islamitisch / Arabisch land. Kun je nog steeds het Palestijnse symbool van steun en verzet dragen. Dit zonder enige vorm van steun aan de regering van Israël. De kufiya is Arabisch. De kufiya is symbool voor de Palestijnse strijd. Maar het product zelf komt oorspronkelijk niet uit Palestina. Het woord Kufiya is oorspronkelijk afkomstig uit Kufah, Irak. De Kufiya komt voor in vele Arabische landen en is daarom onderdeel van de arabische cultuur. Door Yasser Arafat werd de Kufiya een nationaal symbool van de Palestijnen.

Inkopen vanuit Palestina onmogelijk

Toen ik begon met Kufiya.nl wilde ik graag dat mijn kufiya's uit Palestina kwamen. Naïef dat ik was, dacht ik ook dat ik daarmee het Palestijnse volk zou helpen. Ook ik trapte in de marketing verhaal. Ik wist toen nog niet hoe de vork echt in de steel stak. Ik heb contact gezocht met de fabriek in Palestina. Maar hun contact ging via een andere wederverkoper in Duitsland. Die claimt de distribiteur te zijn van de Palestijnse hirbawi kufiya. Op hun site stond vermeld dat ze als webwinkel maar ook als groothandel handelen. Dus heb ik gevraagd om een offerte zodat ik bij hun kan inkopen. Nooit een reactie gehad. 3 maal toe heb ik het geprobeerd. Het lijkt er op dat deze zogenaamde groothandel een monopolie positie wilt behouden over de Hirbawi kufya uit Palestina. Want ik als internet verkoper. Ben natuurlijk alleen een concurrent. Van het Duitse bedrijf dat waarschijnlijk ook het grootste deel van de winst pakt. Zie het zo. De helft gaat naar hun. Over de andere helft gaat minstens 30% naar de Israëlische belasting. En met een beetje geluk heeft de Palestijnse arbeider dan 20% van jouw dure 20 euro kufiya. 4 euro? Daarmee kan de arbeider blijven werken. Met 6 euro van jouw geld kan het Israëlische leger het volk onderukken. Denk dus even na.... voor je valt voor het idee van "Made in palestine".  Ineens vond ik het niet zo erg meer dat ik deze niet in kon kopen. 

De Kufiya uit Marokko is ook Palestijns.

Wij hebben daarom besloten onze producten uit China, Pakistan en Marokko te kopen. Het geld gaat dan grotendeels naar moslims en Arabieren die net zo veel hart hebben voor het Palestijnse volk. De originele Palestijne keffiyeh.. is een keffiyeh van het Arabische volk. Herkenbaar aan zijn patroon en zijn kleuren. Aan de manier hoe je die draagt.  Het is een symbool. Een statement van over de hele wereld. En cultuur. Van alle Arabische landen. Waar deze ook geproduceerd word!

Israel collects taxes on Palestinian imports on behalf of the PA and transfers the results on monthly basis. Israel forces all Palestinian imports (and its exports as far as allowed by Israel) to go via Israel. Within the West Bank, all goods are unilaterally routed by Israel via military checkpoints and crossings through the Israeli West Bank barrier.] Palestine highly depends on goods and services sold in Israel and intended for consumption in the Occupied Territories, on which Israel charges value added tax (VAT) and revenues from foreign imports on behalf of the PA. As a result, tax clearance is the largest source of Palestinian public income. Also income taxes as well as some insurance fees deducted from the wages of Palestinians employed in Israel and the Israeli settlements are collected by Israel. (source:WIKIPEDIA)