Menu
Your Cart

t-shirt Palestina watermeloen

t-shirt Palestina watermeloen
t-shirt Palestina watermeloen
t-shirt Palestina watermeloen
t-shirt Palestina watermeloen
t-shirt Palestina watermeloen
  • Stock: In Stock
  • Model: t-shirt-palestina-watermeloen
  • Weight: 200.00
Products Sold: 117
Product Views: 11737
€25,00
Excl. BTW: €25,00

Beschikbare opties:

Het gebruik van de watermeloen als Palestijns symbool is niet nieuw. Het ontstond voor het eerst na de Zesdaagse Oorlog in 1967, toen Israël de controle over de Westelijke Jordaanoever en Gaza overnam en Oost-Jeruzalem annexeerde. Destijds heeft de Israëlische regering het openbaar tonen van de Palestijnse vlag strafbaar gesteld in Gaza en de Westelijke Jordaanoever.

Om het verbod te omzeilen, begonnen de Palestijnen de watermeloen te gebruiken, omdat de vrucht, wanneer ze opengesneden wordt, de nationale kleuren van de Palestijnse vlag draagt: rood, zwart, wit en groen.

De Israëlische regering heeft niet alleen hardhandig opgetreden tegen de vlag. Kunstenaar Sliman Mansour vertelde The National in 2021 dat Israëlische functionarissen in 1980 een tentoonstelling in 79 Gallery in Ramallah hadden gesloten met zijn werk en anderen, waaronder Nabil Anani en Issam Badrl. “Ze vertelden ons dat het schilderen van de Palestijnse vlag verboden was, maar ook de kleuren waren verboden. Dus zei Issam: ‘Wat als ik een bloem zou maken van rood, groen, zwart en wit?’, waarop de officier boos antwoordde: ‘Die zal in beslag worden genomen. Zelfs als je een watermeloen schildert, wordt hij in beslag genomen”, vertelde Mansour aan de outlet.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht Goed
Captcha